Caruna Oy:n 660 000 sähkön mittauspisteen etäluenta siirtyy Landis+Gyrin palveluun

Maailman johtava energianhallintaratkaisujen toimittaja ottaa vastuun sähköverkkoyhtiö Carunan mittauspisteiden etäluennasta. Palvelusopimus on yksi suurimmista Euroopassa.

Landis+Gyr ja Caruna tekivät keväällä 2017 palvelusopimuksen 660 000 sähkön mittauspisteen etäluennasta. Nyt mittausinfrastruktuuri on integroitu Landis+Gyrin palvelualustaan ja sen operointi on siirtynyt Landis+Gyrin hallintaan. Kuusivuotinen sopimus merkitsee Carunan kaikkien älymittareiden etäluentaa palveluna ja sisältää kolmen vuoden lisäoption.

Landis+Gyr vastaa nyt tuntitason kulutus- ja sähkönlaatutiedon keräämisestä 660 000 kotitalousmittarilta sekä tiedon validoinnista ja siirrosta Carunan laskutusjärjestelmään. Landis+Gyrin palvelu tarjoaa Carunan ja sen asiakkaiden käyttöön päivittäin yli 17 miljoonaa mittauslukemaa. Palvelusopimus kattaa myös mittalaiteinfrastruktuurin ja tiedonsiirron hallinnan sekä kenttätöiden aktivoinnin. Landis+Gyrin integroitu palvelualusta mahdollistaa myös  esimerkiksi luentapyynnöt, sähköjen päälle- ja poiskytkennät sekä mittareiden tilakyselyt suoraan Carunan omista järjestelmistä.

Landis+Gyr on ollut Suomen johtava etäluentapalveluiden tarjoaja jo vuodesta 2002. Energy Solutions –liiketoiminnan johtaja Ralph Griewing korostaa yhteistyön merkitystä älykkään mittauksen yhtenä edelläkävijänä tunnetun Carunan kanssa.

”Palvelusopimuksemme kattavat maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa mittauspistettä, ja olemme hyvin tyytyväisiä, kun jalansijamme näissä palveluissa vahvistuu edelleen otettuamme vastuun Carunan päivittäisestä energianmittaustiedon hallinnasta”, hän sanoo.

”Tavoitteenamme oli saada läpinäkyvä ja kustannustehokas ratkaisu etäluentaan kokeneelta yhteistyökumppanilta. Landis+Gyr pystyi ottamaan palvelutuotannon haltuunsa sujuvasti ja suunnitellusti ilman häiriöitä toiminnassamme tai asiakaspalvelussamme. Onnistuneen alun perusteella odotamme luottavaisin mielin tulevien vuosien yhteistyötä ja kumppanuutta", Carunan asiakassuhdepäällikkö Katriina Kalavainen toteaa.

Landis+Gyr

Landis+Gyr on maailmanlaajuisesti johtava integroitujen energianhallintaratkaisujen toimittaja. Laaja tuotevalikoimamme auttaa vastaamaan energia-alan muutokseen ja toimii älykkään sähköverkon perustana. Tarjoamme kattavia ratkaisuja kehittyvän toimialan haasteisiin kuten älykkääseen mittaukseen, jakeluverkon seurantaan ja automaatioon, kuormanhallintaan, analytiikkaan ja energian varastointiin. Landis+Gyr toimii yli 30 maassa viidessä mantereella. Yhtiön liikevaihto on noin 1,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Palveluksessamme on noin 6000 alan ammattilaista. Suomessa toimipisteemme sijaitsevat Jyväskylässä ja Vantaalla. Lue lisää www.landisgyr.fi.

Lisätietoja

Sami Kurunsaari


CEO Landis+Gyr Nordics
+358 50 336 6850