Landis+Gyr lanseeraa IoT-alustan eurooppalaisille energiayhtiöille

Gridstream Connect tuo verkkoyhtiöille uusia mahdollisuuksia älyteknologian hyödyntämiseen

 

European Utility Week 2019, Pariisi, Ranska – 12.11.2019 – Landis+Gyr (LAND.SW) esittelee Gridstream® Connect -ratkaisunsa eurooppalaisille energiayhtiöille. Gridstream Connect on avoin, turvallinen ja skaalattavissa oleva IoT (Internet of Things) -alusta. Se tarjoaa mahdollisuudet etäluentainfrastruktuurin parempaan hyödyntämiseen ja tehokkuuden lisäämiseen yhdistämällä älykkäät päätelaitteet, tiedonsiirron, ohjelmistot ja sovellukset kokonaisratkaisuksi, joka sopii kaiken kokoisille energiayhtiöille. Se mahdollistaa energiayhtiöille älykkään energianmittauksen lisäksi uusia dataan perustuvia käyttötapauksia, palveluita ja liiketoimintamalleja.

”Gridstream Connect on joustava IoT-alusta, jonka avulla energiayhtiöt voivat tehokkaammin hallita nykyisiä ja tulevia haasteitaan liittyen sähköverkkojen joustavuuteen, häiriöttömyyteen ja turvallisuuteen,” toteaa Landis+Gyrin Susanne Seitz, Executive Vice President EMEA. ”Alusta valjastaa niin päätelaitteiden kuin jakeluverkon älykkäät komponentit tehostamaan kapasiteetin hallintaa, uusiutuvien energiamuotojen integrointia ja loppukäyttäjien osallistumista. Gridstream Connect on kehitetty vastaamaan uusimpiin haasteisiin energiayhtiöiden toimintaympäristössä. Se mahdollistaa liiketoiminnan uudistamisen ja rakentaa polkua kohti älykkäitä kaupunkeja ja infrastruktuureja.”

”Gridstream Connect -ratkaisu mahdollistaa älykkään teknologian hyödyntämisen eri puolilla sähköverkkoa” sanoo Landis+Gyrin Peter-Georg Koller, Vice President Product Management EMEA. ”Se tuo lisää kyvykkyyttä päätelaitteisiin, tukee useita tiedonsiirtoteknologioita ja auttaa hyödyntämään laitteilta saatavaa dataa verkonhallinnan tehostamisessa ja loppukäyttäjien roolin vahvistamisessa. Ennen kaikkea ratkaisun joustavuus tekee siitä kestävän investoinnin, jota voi mukauttaa ja skaalata alati muuttuvien vaatimusten mukaisesti.”

Gridstream Connectissa yhdistyy Landis+Gyrin viimeisin, IoT-ympäristöön kehitetty teknologia. Ratkaisu sisältää uudet älykkään mittauksen päätelaitteet, laajennetun portfolion tiedonsiirtoon sekä jatkuvasti kehittyvät ohjelmistot ja sovellukset. Kotitalouksien E360, kaupan ja teollisuuden E660 ja muut uudet älykkäät mittarit nostavat laitteiden mittausominaisuudet ja -kapasiteetin uudelle tasolle. NB-IoT ja Cat-M1 -teknologiat täydentävät tiedonsiirtovalikoimaa. Uusimmat järjestelmäsovellukset puolestaan tehostavat älykkään mittauksen toimintoja ja verkon ylläpitoa.

Ensimmäinen Gridstream Connect -ratkaisu Euroopassa toimitetaan Ruotsin E.ON:lle, joka valitsi E360- ja E660-mittareista, NB-IoT-tiedonsiirrosta ja Landis+Gyrin head-end-järjestelmästä koostuvan kokonaisratkaisun. Konsulttiyritys Frost & Sullivan analysoi hiljattain kansainvälisiä älykkään mittausinfrastruktuurin markkinoita. Analyysin tuloksena se myönsi Landis+Gyrille 2019 Global Company of the Year -palkinnon asiakkaiden nykyisten ja tulevien tarpeiden täyttämisestä. Frost & Sullivanin mukaan Gridstream Connect on ainoa energiayhtiöille suunnattu IoT-ratkaisu, joka on integroitavissa sekä nykyisiin että tuleviin teknologioihin.

 

 

 

Landis+Gyr

Landis+Gyr on maailmanlaajuisesti johtava integroitujen energianhallintaratkaisujen tarjoaja. Tuotevalikoimamme kattaa innovatiiviset ja joustavat ratkaisut energian etäluentaan sekä älykkään verkon ja älykkään infrastruktuurin monimutkaisiin haasteisiin. Landis+Gyrin liikevaihto on 1,8 miljardia dollaria, ja sen palveluksessa on noin 5 600 työntekijää yli 30 maassa viidellä mantereella. Suomessa toimipisteemme sijaitsevat Jyväskylässä ja Vantaalla. Lue lisää osoitteesta www.landisgyr.fi.

Lisätietoja

Johannes Hackstette
Communications & PR Manager EMEA
Johannes.Hackstette@landisgyr.com
+49 151 23028032