Landis+Gyr mukana kumppanina Energia-alan kasvupolulla

Kolmatta kertaa toteutettava Energia-alan Kasvupolku käynnistyy tänä vuonna Landis+Gyr Oy:n, Fingrid Oyj:n, Helen Oy:n, Vaasan Sähkö Oy:n ja Jyväskylän Energia Oy:n yhdistäessä voimansa uusien energiaratkaisujen löytämiseksi. Tänä vuonna Energia-alan Kasvupolulle haetaan erityisesti yrityksiä, joilla on energiasektoria hyödyttäviä uusia, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä palveluita tai ideoita. Kasvupolun kumppanit ovat myös erityisen kiinnostuneita siitä, minkälaista liiketoimintaa energia-alan big datan ympärille olisi mahdollista rakentaa.

Tänä vuonna yhtenä uutena Kasvupolun kumppanina toimii Suomen kantaverkkoyhtiö  Fingrid Oyj, joka hakee Kasvupolulta erityisesti energia-alaa uudistavia ratkaisuja.

"Energia-alan vallankumous luo liiketoimintamahdollisuuksia. Onnistuminen edellyttää monialaista osaamista ja alan uudistumista, esimerkiksi uusia palveluita sähkönkuluttajille. Näitä etsimme myös Energia-alan Kasvupolulta. Olemme mielellämme mukana tukemassa tulevaisuuden innovaatioita", Jussi Matilainen Fingrid Oyj:n Teknologia- ja Kehitysjohtaja kertoo.

Kolmatta vuotta peräkkäin Energia-alan Kasvupolun kumppanina toimiva energianhallintapalveluita energianhallintaratkaisuja tuottava Landis+Gyr Oy etsii Kasvupolulta erityisesti kumppanuuksia ja yhteistyömahdollisuuksia energiatietoa hyödyntävien toimijoiden kanssa.

"Haluamme tehdä suomalaisesta energia-alan osaamisesta kansainvälisen menestystarinan. Siihen tarvitaan erilaisten toimijoiden yhteistyötä, innovatiivista ajattelua ja vahvaa liiketoimintaosaamista. Olemme mukana tukemassa yrityksiä oman kokemuksemme ja verkostomme avulla, etsimme myös uusia yhteistyömahdollisuuksia ja kumppanuuksia omalle toiminnallemme. Erityisesti meitä kiinnostaa energiatiedon hyödyntämisen ja aktiivisen energian säästön mahdollisuudet niin kuluttajille tarjottavissa palveluissa kuin älykkään sähköverkon ratkaisuissa",Tuukka Toivonen Landis+Gyr Oy:n Palveluliiketoiminnan johtaja kertoo.

Energia-alan Kasvupolku on osa Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia. Kasvupolulla energia-alan yrityksillä on mahdollisuus hioa kasvusuunnitelmaansa maksutta alan asiantuntijoiden ohjauksessa. Haku Kasvupolulle on käynnissä 21.4. saakka.

Future of Energy -tapahtuma kokoaa energia-alan toimijat yhteen
Energia-alan Kasvupolun starttitilaisuutena toimii Kasvu Openin ja Kasvupolun kumppanien yhdessä rakentama kaikille avoin Future of Energy -tapahtuma, joka järjestetään 19.4. Helsingissä. Tilaisuus kokoaa yhteen kasvusta kiinnostuneet energia-alan yritykset sekä kumppanien verkostot ja yhteistyökumppanit. Tilaisuuden ohjelmassa on puheenvuoroja energia-alan tulevaisuudesta ja energiayhtiöiden tarpeista ja toiveista Kasvupolulle, Energia-alan Kasvupolun info sekä verkostoitumista Cocktail-iltatilaisuudessa.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen
Haku yrityksille on avoinna 21.4.2017 asti. Valintakriteerejä ovat mm. liikeidean skaalautuvuus, erottuvuus ja kyky vaikuttaa markkinaansa, kansainvälistymispotentiaali ja tiimin uskottavuus. Mukaan valitaan 15 yritystä, joita sparrataan 18.5. ja 13.6.2017. Tällöin eri alojen (energia-ala, tutkimus ja kehitys, kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10×45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee semifinaalissa toisen Kiitoratapäivän päätteeksi 13.6. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Future of Energy 19.4.2017

Yhteyshenkilöt
Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvu Open -tiimi, p. 045 130 3751 maria.hakkinen@roihu.com Jussi Matilainen Technology and Development Manager, R&D, Fingrid Oyj, p. 030 395 5143, jussi.matilainen@@fingrid.fi Tuukka Toivonen, Head of Service Business and Partner Sales, Landis+Gyr Oy, p. 050 353 2184, tuukka.toivonen@landisgyr.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Kasvupolun mahdollistavat Landis+Gyr, Helsingin Energia, Fingrid, Vaasan Sähkö ja Jyväskylän Energia sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, Team Finland, If, Sitra, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän Messut, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Liitto.

*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Aava&Bang Oy.