Landis+Gyriltä toisen sukupolven mittausratkaisu E.ONille Ruotsiin

Zug, Sveitsi, 3. heinäkuuta 2019 – Landis+Gyr toimittaa Ruotsin E.ONille miljoona mittapistettä kattavan älykkään energianmittauksen ratkaisun. Uusi Gridstream® Connect -ratkaisu mahdollistaa E.ONille paremman asiakaspalvelun ja tehokkaat työkalut sähköverkon valvontaan.

Landis+Gyr toimittaa Ruotsin E.ONille miljoona älykästä sähkömittaria sekä Head-End -järjestelmän. Laitteiden ja järjestelmän välisessä tiedonsiirrossa käytetään uusinta NB-IoT/M1 -kommunikaatioteknologiaa. Gridstream Connect -ratkaisu tuottaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa energian kulutuksesta, pientuotannosta ja sähkön laadusta, mikä auttaa E.ONia sähköverkon hallinnassa ja asiakaskokemuksen kehittämisessä.  Ratkaisu on suunniteltu vastaamaan energia-alan nopeaan kehitykseen ja se mahdollistaa uusien sovellusten ja palveluiden kehittämisen IoT-alustalle. Hanke käynnistyy heinäkuussa.

Ruotsi on yksi älykkään mittauksen edelläkävijämaita Euroopassa. Ensimmäisen sukupolven etäluentateknologia otettiin maanlaajuisesti käyttöön jo vuonna 2009. Nyt Ruotsissa ollaan siirtymässä seuraavan sukupolven mittausratkaisuihin, ja maan kaikki 5,4 miljoonaa sähkömittaria tullaan vaihtamaan viimeisimpään teknologiaan. Uudistuksen tavoitteena on parantaa kuluttajien mahdollisuutta vaikuttaa energian käyttöön ja kehittää älykkäämpää sähköverkkoa. Näin vastataan esimerkiksi uusiutuvan energian laajamittaisen käyttöönoton ja sähköautojen yleistymisen jakeluverkolle asettamiin haasteisiin.

“Useissa Euroopan maissa valmistaudutaan toisen sukupolven mittausteknologian käyttöönottoon, ja Landis+Gyr on energiayhtiöiden rinnalla tässä muutoksessa. Toimitimme E.ONille Ruotsiin heidän ensimmäisen mittausratkaisunsa yli kymmenen vuotta sitten, ja innolla jatkamme tätä kumppanuutta toimittamalla heille uusinta Gridstream-teknologiaa”, kommentoi Susanne Seitz, Executive Vice President EMEA, Landis+Gyr.

“Odotamme kovasti Landis+Gyrin uuden teknologian käyttöönottoa ja sen mukanaan tuomaa kehitystä. Mittareiden suunnittelussa on otettu huomioon uusiutuvan energian, kuten aurinkoenergian tuotannon lisääntyminen. Asiakkaamme voivat seurata sekä sähkön tuotantoa että kulutusta lähes reaaliajassa”, toteaa Robert Tretinjak, Head of Next Generation Smart Metering, E.ON Energy Networks.

Landis+Gyr

Landis+Gyr on maailmanlaajuisesti johtava integroitujen energianhallintaratkaisujen tarjoaja. Tuotevalikoimamme kattaa innovatiiviset ja joustavat ratkaisut energian etäluentaan sekä älykkään sähköverkon ja älykkään infrastruktuurin monimutkaisiin haasteisiin. Landis+Gyrin liikevaihto on 1,8 miljardia dollaria, ja sen palveluksessa on noin 5 600 työntekijää yli 30 maassa viidellä mantereella. Suomessa toimipisteemme sijaitsevat Jyväskylässä ja Vantaalla. Lue lisää osoitteesta www.landisgyr.fi

E.ON

Rakennamme kestävän kehityksen yhteiskuntaa. E.ON Ruotsi kuuluu kansainväliseen E.ON-konserniin, joka on yksi maailman suurimmista sijoittajaomisteisista energiayhtiöistä. E.ONilla on 2,200 työntekijää Ruotsissa. Lisätietoja: https://www.eon.se

Lisätietoja:

Sami Kurunsaari
Toimitusjohtaja, Landis+Gyr Nordics
sami.kurunsaari@landisgyr.com
p. 050 336 6850

Ivan Loftrup-Ericson
Press officer E.ON Sweden
Ivan.loftrup-ericson@eon.se
+46 703755316