Landis+Gyrin uuden sukupolven IoT-valmiit mittarit tukevat verkko-operaattorin päätavoitteita: turvallista, luotettavaa ja tehokasta sähkön jakelua

Landis+Gyr esittelee uuden sukupolven sähkömittarit kotitalous- ja teollisuuskäyttöön ja vahvistaa energiayhtiöille suunnattua IoT-alustaansa

Cham, Sveitsi–31 Maaliskuu 2022 – Landis+Gyr esitteli tietoturvallisen, avoimen ja skaalautuvan IoT-alustansa vuonna 2019. Samalla aloitettiin Landis+Gyrin älykkäiden sähkömittareiden valikoiman päivittäminen uusilla kuluttaja- ja teollisuusasiakkaille suunnatuilla malleilla. Verkko-operaattoreiden haasteina on sähköautojen, uusiutuvan energian ja tuottajakuluttajien yleistymisen aiheuttama kasvava vaikeus ennakoida verkon tilaa sekä sähkön kulku molempiin suuntiin. Samalla kuluttajat kaipaavat mahdollisuutta hallita sähkökustannuksiaan tarkemmin. Landis+Gyrin uuden sukupolven IoT-valmiit älykkäät sähkömittarit ovat kymmenen kertaa aiempia tarkempia ja nopeampia. Niiden etuna on myös skaalautuva, modulaarinen laitearkkitehtuuri. Ne tarjoavatkin kehittyneitä mittausmahdollisuuksia ja ratkaisuja verkon ja kuluttajien rajapintaan, mikä tukee erittäin hyvin verkkoyhtiöiden turvallisuus-, luotettavuus- ja tehokkuustavoitteita.

Landis+Gyr esittelee kuluttajakäyttöön kaksi uutta E360-mittarisarjan varianttia, joiden avulla verkkoyhtiöt pystyvät hyödyntämään uusia älykkäiden verkkojen luomia sovellusmahdollisuuksia ja yksilöllistä energianhallintaa. Kuten muutkin E360-sarjan mittarit, uudet mallit tuottavat käytännön toimenpiteitä tukevaa dataa laskutuksesta, sähkön laadusta sekä verkon ja kuluttajan rajapinnan sovelluksista. Kumpikin variantti on IoT-valmis älykäs päätelaite, jossa on valmius LTE CAT M1 /NB1- ja NB2-tiedonsiirtoon. E360 CT LTE on epäsuora mittarivariantti isoille kulutusmäärille. E360 S2 3phase LTE puolestaan tarjoaa monipuolisemmat SIM-korttien käsittelyominaisuudet ja mahdollisuuden eri energiamuotojen etäluentaan. Mittari tukee sekä langallista että langatonta M-Bus-mittarointiväylää sekä OMS 4.xxx -konfigurointeja. Kummassakin variantissa hyödynnetään Smart PushTM -arkkitehtuuria, jolla saavutetaan lähes reaaliaikainen tiedonsiirto. Tämän ansiosta verkko-operaattori pystyy toteuttamaan samalla mittariperheellä hyvin monipuolisesti erilaisia sovelluksia, mikä yksinkertaistaa käyttöönottoa ja järjestelmän operointia.

Teollisuuden tuottajakuluttajien hyvin yksilöllisiin tarpeisiin Landis+Gyr puolestaan vastaa tuomalla markkinoille toisen sukupolven E660-teollisuusmittarin. Se tarjoaa tarkkojen kulutus-, laskutus- ja sähkön laatutietojen lisäksi myös erittäin hyvät mahdollisuudet verkon valvontaan sekä verkon ja kuluttajien rajapinnan hallintaan. Mittarissa on vaihdettava tiedonsiirtomoduuli (LTE CAT M1 / M1 ja LTE CAT 1 / 2G) sekä laajennusmoduuli, jonka avulla saadaan lisää tuloja ja lähtöjä. Näin E660 antaa mahdollisuuden liittyä samanaikaisesti sekä etäluentajärjestelmään (AIM/HES), valvonta- ja tiedonkeruujärjestelmään (SCADA) että muihin teollisuuden järjestelmiin. Kasvava valikoima erilaisia tietoliikenneprotokollia tarjoaa monipuolisen ja joustavan mittausalustan teollisuuden kehittyviin tarpeisiin.

Nämä uudet älykkäät päätelaitteet ja niiden laajennettavat tiedonsiirtomahdollisuudet parantavat entisestään Landis+Gyrin IoT-valikoiman tarjoamia mahdollisuuksia. Kokonaisvaltainen yhteentoimivat ohjelmistot, useiden eri LTE-tiedonsiirtoteknologioiden integrointi samaan ratkaisuun, datan päästä päähän -salaus ja roolipohjaiset pääsyoikeudet – näillä ominaisuuksilla uuden sukupolven älykkäät mittarit tukevat robustia etäluettavaa mittausta ja verkon kunnossapitoa vaativimmissakin olosuhteissa. Samalla luodaan edellytykset modernien IoT-käyttötapauksien rakentamiseen vaativimpien tietoturvavaatimusten mukaisesti.

Landis+Gyr

Landis+Gyr on maailmanlaajuisesti johtavia energiasektorin tarpeisiin räätälöityjen integroitujen energianhallintaratkaisujen tarjoajia. Tuotevalikoimamme kattaa innovatiiviset ja joustavat ratkaisut energian etäluentaan sekä älykkään sähköverkon ja älykkään infrastruktuurin monimutkaisiin haasteisiin. Landis+Gyrin liikevaihto on 1,4 miljardia dollaria (2020), ja sen palveluksessa on noin 5 000 työntekijää yli 30 maassa viidellä mantereella. Suomessa toimipisteemme sijaitsevat Jyväskylässä ja Vantaalla. Lisätietoa: www.landisgyr.eu.

Yhteystiedot

Anoop Gangadharan
Product Marketing Manager EMEA
Puh. +41 41 935 60 88
anoop.gangadharan@landisgyr.com