Landis+Gyrin uudet toimitilat Jyväskylän Kankaan Smart City -alueelle

Landis+Gyr siirtää toimintansa Jyskästä uusiin toimitiloihin Kankaan Smart City -alueelle, jonne Jyväskylän kaupunki kehittää uudenlaista, älykästä kaupunkiympäristöä. Kankaan alue ja uudet toimitilat ovat luonteva ja tarpeellinen jatko yrityksen viimeaikaiselle laajentumiselle Jyväskylässä.  

Landis+Gyr siirtää toimitilansa Jyväskylässä Kankaan Smart City -alueelle. Tilat sijoittuvat Peabin rakentamaan Kankaan Business Gardeniin. Esisopimus tilojen pitkäaikaisesta vuokraamisesta on allekirjoitettu. Landis+Gyrin Jyväskylän yksikössä työskentelee noin 270 työntekijää, ja se toimii yhtenä yrityksen globaaleista teknologiakeskuksista sekä Pohjoismaiden ja Baltian alueen päätoimipaikkana.

”Uudet toimitilat ovat seurausta Landis+Gyrin vahvasta kasvusta Suomessa ja Jyväskylässä”, kertoo Landis+Gyr Oy:n toimitusjohtaja Ari Tolonen. ”Hienoa, että pääsemme Kankaan alueen keulakuvaksi. Smart City -alueelle valmistuu vahva ekosysteemi, joka tukee toimintaamme ja osaamistamme.”

Landis+Gyr Oy on rekrytoinut kuluneen 1,5 vuoden aikana lähes 80 uutta työntekijää järjestelmä- ja laitekehitykseen. Viime tilikaudella yritys investoi tutkimus- ja tuotekehitystyöhön Suomessa 14 miljoonaa euroa.

”Nyt tehty päätös uusista toimitiloista on tärkeä signaali siitä, että panostamme toimintoihin Suomessa ja Jyväskylässä. Haluamme tarjota työntekijöillemme parhaat mahdolliset puitteet ja innovatiivisen työ-ympäristön”, sanoo etäluentaratkaisun tuotekehityksestä globaalisti vastaava johtaja Rauli Hantikainen.

Tärkeä avaus työpaikkarakentamiseen
”Tämä on todella hieno käynnistys Kankaan uudelle työpaikkarakentamiselle. Landis+Gyr muodostaa osaamisen ytimen, joka luo vahvan pohjan Viisaan Kankaan ekosysteemin muodostamiselle. Landis+Gyr tulee luomaan vetovoimaa, joka mahdollistaa uudenlaisen työpaikkaklusterin kehittymisen Kankaan älykaupunkialueelle”, iloitsee kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Jyväskylän kaupunki kehittää Kankaasta yhteistyössä oppilaitosten ja yritysten kanssa viisasta, toimivaa ja kyberturvallista aluetta. Alueesta rakennetaan uuden sukupolven hybridiympäristöä, jossa asukkaat, opiskelijat, yritykset ja asiakkaat luovat yhteistyöllä lisäarvoa kaikille osapuolille.

”Landis+Gyr tuo merkittävää lisäarvoa monenlaiselle kehitystoiminnalle Kankaalla. Olemme innoissamme saadessamme kansainvälisen ankkuritoimijan, joka näkee potentiaalin Viisaan Kankaan alueella”, kommentoi elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja Anne Sandelin.

Uudet toimitilat Business Garden -alustalle
Peabin Business Garden -konseptin mukaiset uudet toimitilat tulevat sijaitsemaan Kankaan alueen sydämessä Kankaan aukion vieressä. Rakennusprojektin tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2018 alkupuoli, kun alueen kaava, hankkeen suunnittelu ja tarvittava lupakäsittely valmistuvat. Landis+Gyrin toimitilat rakennetaan hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, joka suunnitelman mukaan valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

”Business Garden -konsepti tarjoaa yrityksille joustavan ja kustannustehokkaan sijoittumisratkaisun sekä inspiroivan työympäristön. Olemme iloisia esisopimuksen allekirjoittamisesta Landis+Gyrin kanssa. Uskomme, että tämä luo hyvät puitteet hankkeen jatkokehittämiselle ja muiden teknologia- ja palveluyritysten sijoittumiselle Kankaan Business Gardeniin”, toteaa aluejohtaja Juha-Pekka Eskola Peabilta.

Landis+Gyr
Landis+Gyr tarjoaa integroituja energianhallintaratkaisuja ja on maailmanlaajuisesti alansa markkinajohtaja. Yritys toimittaa energiamittareita, etäluentaratkaisuja sekä etäluentapalveluita energiayhtiöiden tarpeisiin ja tarjoaa Toshiban tuotteita siirto- ja jakeluverkkoon. Landis+Gyr on aktiivisesti mukana kehittämässä älykästä verkkoa ja tarjoaa teknologiaa myös jakeluverkon seurantaan, hallintaan ja ohjaukseen. Landis+Gyr on Toshiban itsenäinen tytäryhtiö ja toimii yli 30 maassa. Sen palveluksessa on noin 6 000 alan ammattilaista. Suomessa yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Jyväskylässä.

Jyväskylän Kangas
Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 101 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.

PEAB – Pohjoismainen yhteiskuntarakentaja
Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Työllistämme Pohjoismaissa 14 000 henkeä, joista Suomessa noin 750. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 5.1 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.