Turku Energia Sähköverkot ja Landis+Gyr laajentavat älykkäiden mittareiden ja mittauspalveluiden yhteistyötä

Turku Energia Sähköverkot Oy ja Landis+Gyr Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden sukupolven mittaus- ja tietoliikenneratkaisujen käyttöönotosta, joka vastaa uuden mittausasetuksen vaatimuksiin sekä edistää Suomen ympäristötavoiden saavuttamista.

Jyväskylä, Suomi 24. marraskuuta 2022 – Turku Energia Sähköverkot Oy päätti jatkaa pitkäaikaista mittauspalveluyhteistyötä Landis+Gyr Oy:n (SIX: LAND) kanssa. Mittauspalvelusopimus kattaa yhteensä 125 000 älykkään mittauslaitteen luennan, luotettavan IoT-verkkoviestinnän sekä 10 vuoden hallitun kokonaispalvelun. Landis+Gyr asentaa 95 000 mittauslaitetta ja Turku Energia Sähköverkot 30 000.

Turku Energia Sähköverkkojen koko nykyinen mittarikanta korvataan tulevina vuosina uusilla, tehokkailla ja älykkäillä mittauslaitteilla (E360, E360 CT, E660). Uudet älykkäät mittarit ja palvelut täyttävät kaikki uuden mittausasetuksen vaatimukset, kuten 15 minuutin tai lyhyemmän mittausajan, laajat sähkönlaadun seurantaominaisuudet ja liitännät kotiautomaation kanssa. Lisäksi luotettavat ja kustannustehokkaat mobiili-IoT-teknologiat (NB-IoT ja LTE M1) korvaavat nykyisen tietoliikenneratkaisun.

"Olemme erittäin tyytyväisiä pitkäaikaiseen yhteistyöhömme Landis+Gyrin kanssa ja iloisia, että voimme jatkaa sitä tällä mittauspalvelukumppanuudella", sanoo Turku Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Tomi Toivonen. "Uusi sopimuksemme turvaa asiakkaidemme energiamittauksen pitkälle tulevaisuuteen. Energiamittauksella on erittäin tärkeä rooli Suomen energiahuolto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamisessa. Uskomme, että yhteistyömme tukee asiakkaitamme näiden hallinnassa myös tulevaisuudessa."

Suomi on edelläkävijä älykkäiden mittareiden laajamittaisessa käyttöönotossa, ja uusi asetus edellyttää, että asennetut laitteet toimivat sähkömittareiden lisäksi myös älykkäinä antureina, jotka kykenevät hallitsemaan kehittyneitä sähkönlaadun mittauksia ja automatisoituja säätöjä verkon reunalla.

"Nykyisen energiakriisin vuoksi älykkyyden tarve sähköverkossa ei ole koskaan ollut tärkeämpää", sanoo Landis+Gyrin myyntijohtaja Tommi Österberg. "Energiayhtiöt tarvitsevat nopeaa, luotettavaa ja turvallista tiedonsiirtoa, ja kykymme valvoa ja käsitellä tietoja parantaa osaltaan kuormituksen tasausta, sähkön laatua ja luotettavuutta. Odotamme innolla, että pääsemme tukemaan tätä pyrkimystä energian hallintaratkaisuillamme."

Turku Energia Sähköverkot

Turku Energia Sähköverkot Oy vastaa sähkönjakelusta lähes koko Turun kaupungin alueella tavoitteenaan tarjota luotettavaa, laadukasta ja kohtuuhintaista sähköä. Kehitämme sähköverkkoamme jatkuvasti vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Vuoden 2021 lopussa Turku Energia Sähköverkon käyttöpaikkaa oli yhteensä noin 96 000. Siirsimme noin 1 573 GWh sähköä asiakkaillemme omalla verkkoalueellamme. Hinnoittelumme on valtakunnallisessa vertailussa maan edullisimpia. Turku Energia Sähköverkot Oy on Turku Energian tytäryhtiö. https://www.turkuenergia.fi/sahkoverkot/tietoa-sahkoverkostamme/turku-energia-sahkoverkot-oy/ https://www.turkuenergia.fi/sahkoverkot/tietoa-sahkoverkostamme/turku-energia-sahkoverkot-oy/

Landis+Gyr

Landis+Gyr on johtava maailmanlaajuinen integroitujen energianhallintaratkaisujen toimittaja. Mittaamme ja analysoimme energian käyttöä tuottaaksemme vaikuttavaa analytiikkaa älykkäiden verkkojen ja infrastruktuurin hallintaa varten, minkä ansiosta energialaitokset ja kuluttajat voivat vähentää energiankulutusta. Innovatiivinen ja hyväksi havaittu ohjelmisto-, palvelu- ja älykäs anturiteknologiaportfoliomme on keskeinen tekijä sähköverkon hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Landis+Gyr on välttänyt yli 9 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä2 vuonna 2021, ja Landis+Gyr hallitsee energiaa paremmin – vuodesta 1896 lähtien. Landis+Gyrin liikevaihto on 1,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria tilikaudella 2021, ja se työllistää noin 6 800 lahjakasta työntekijää viidellä mantereella. Lisätietoja saat verkkosivuiltamme www.landisgyr.eu.

Yhteystiedot tiedotusvälineille

Anoop Gangadharan
EMEA-alueen markkinointipäällikkö
Puhelin +41 41 935 60 88
anoop.gangadharan@landisgyr.com

 

Sijoittajien tiedustelut: ir@landisgyr.com
Tiedotusvälineiden tiedustelut: pr@landisgyr.com