Sijainti: Finland Muuta sijaintiSulje

Historia

Yli sadan vuoden ajan Landis+Gyr on auttanut energiayhtiöitä hallitsemaan energiaa paremmin.

 

Luku 1: Globaalin mittausliiketoiminnan rakentaminen

Landis+Gyr on suunnitellut ja valmistanut korkealaatuisia sähkömittareita vuodesta 1896 lähtien. Yhtiö perustettiin Zugissa, Sveitsissä, ja jo alusta alkaen sillä oli käytettävissään ammattitaitoinen henkilökunta ja koko Euroopan kattava jakelujärjestelmä. Yhtiön tytäryhtiöt sijaitsivat Berliinissä, Lontoossa ja Wienissä. Vuonna 1924 alkoi yhtiön laajeneminen myös muille mantereille, kun New Yorkiin ja Melbourneen perustettiin toimipisteet.

Kasvu jatkui ja suuri muutos tapahtui 1970-luvun alussa, kun Landis+Gyr osti Duncan Electric -nimisen mittarivalmistajan, jonka kotipaikka oli Lafayette, Indianassa Yhdysvalloissa. Elektronisten mittareiden valmistus alkoi vuonna 1981, ja Landis+Gyr oli eturintamassa kehittämässä ja julkaisemassa ensimmäisiä digitaalisia mittareita sekä teollisuuden että kaupan käyttöön.

 

Luku 2: Mittarista tulee digitaalinen laite

Teknologiamuutosten ja markkinoiden vapautumisen sekä sääntelyn vähenemisestä seuranneen globalisaation vuoksi yhtiön oli mietittävä uudelleen suuntautumistaan. Landis+Gyr osallistui kehitykseen ja elektronisten laitteiden käyttöönottoon julkaisemalla ensimmäisen digitaalisen kotitaloussähkömittarin.

Yhtiön maailmanlaajuinen kasvu jatkui aina 1990-luvun lopulle saakka. Kasvu tapahtui monien eri sijoittajien ja omistajien, mm. Electrowatt, KKR ja Siemens, alaisuudessa. Vuonna 2004 yrityksen osti australialainen Bayard Capital. Sen visiona oli rakentaa maailman ensimmäinen energianhallintayritys, jossa yhdistyisivät positiiviset ympäristövaikutukset sekä Landis+Gyrin mittaustekninen osaaminen ja tieto.

 

Luku 3: ICT tekee mittarista älykkään

Uudella vuosituhannella tietotekniikka (ICT) löi itsensä läpi. Tämän seurauksena kulutustietojen läpinäkyvyys lisääntyi ja syntyi aivan uudenlaisia toimintoja, mistä hyötyivät sekä verkkoyhtiöt että energiankuluttajat. Bayardin omistuksessa Landis+Gyr teki alalle 14 eri investointia ja sijoitti yli 1,5 miljardia dollaria laajentaakseen toimintaansa pelkistä energianmittauksista myös verkkoihin ja tiedonsiirtoon.

Vuosina 2006 ja 2007 ostettiin yhdysvaltalaiset yritykset Hunt Technologies ja Cellnet Technologies sekä suomalainen Enermet Group. Uusien hankintojen avulla Landis+Gyr otti valtavan harppauksen kohti aggressiivisen kasvusuunnitelmaansa toteuttamista. Huntin ja Enermetin tiedonsiirtoon liittyvä osaaminen yhdistettynä Cellnetin 14 miljoonaan palvelupäätelaitteeseen ja kokemukseen sähkö-, kaasu- sekä vesiyhtiöille tuotetuista AMI-, SCADA- ja DA-verkkoratkaisuista kasvatti Landis+Gyristä markkinoiden laajimman toimijan, ja yrityksestä tuli johtava kehittyneiden mittausinfrastruktuurien tuottaja.

 

Luku 4: Älykkäät mittarit muodostavat älykkään verkon sydämen

Vuonna 2011 Toshiba-konserni osti Landis+Gyrin. Yhdistelmä synnytti vakuuttavan kumppanuuden energianhallintaratkaisujen alalla. Se on myös syventänyt älykkään mittaustekniikan keskeistä asemaa älykkäiden verkkojen ja älykkäiden yhteisöjen kehittämisessä.